Vermeulen Loodgietersbedrijf B.V.

Lekkage

De lekkage opsporen

Allereerst moet u de hoofdkraan dicht zetten. Deze bevindt zich meestal in de meterkast. Hierdoor neemt de druk op de leiding af en stopt de lekkage. Uiteraard is dit slechts een tijdelijke oplossing. Voordat men overgaat op hak- en breekwerk is het van belang dat de vakman precies weet waar het lek zich bevindt. Bij het opsporen van lekkage kunnen diverse technieken worden gebruikt. Wij kunnen voor u bekijken welke methode voor u het beste is.

Hoe werkt lekdetectie

Het komt vaak voor dat een lekkage langere tijd onopgemerkt blijft, vooral in de badkamer. Soms kunt u met het blote oog het lek niet opsporen. Denk aan lekkage onder een betonvloer, of in een muur van de badkamer. Vooral op een vertakkingspunt van de waterleiding ontstaat lekkage. Kleine druppeltjes ontsnappen langs de koppelingen. Dit proces gaat 24 uren per dag door, waardoor er op den duur vochtproblemen ontstaan. Onze medewerker kan de lekkage opsporen door secties af te sluiten. Met bijvoorbeeld een infrarood camera ziet de vakman precies waar warmteverschillen ontstaan in de vloer of muur. Wanneer een waterleiding lekt kan men dat waarnemen met een infrarood camera. Het probleem kan dan gericht worden aangepakt. Zo voorkomt u onnodig breekwerk.

Lekkende waterleiding in betonvloer of muur

Een waterleiding die lekt in de betonvloer of muur kan men moeilijk opsporen. U kunt zelf de watermeterstand voordat u op bed gaat opschrijven. Is de stand ‘s ochtends veranderd? Dan lekt er een waterleiding. Ondanks dat u vaak wel een vochtige plek op de muur of betonvloer ziet als het ergens lekt, kunt u moeilijk inschatten wat de exacte locatie is. Tijdens het breekwerk wilt u zo weinig mogelijk schade aanrichten. U moet dus zeker weten dat de waterleiding lekt in de betonvloer of muur. Schakel dus altijd een loodgieter in als het lekt.

Kom bij ons werken als Loodgieter