Vermeulen Loodgietersbedrijf B.V.

Dakgoten reinigen

Regenwater

Via uw dak en dakgoot wordt regenwater naar het riool afgevoerd. Om waterschade aan gevel, deuren, kozijnen en kelders te voorkomen dienen dakgoot en waterafvoer altijd open te zijn.  Door vervuiling, algen en mossen bladval kan de dakgoot verstopt raken waardoor waterafvoer niet meer mogelijk is.

Het is verstandig om minimaal één keer per jaar je dakgoot schoon te maken. Eventuele problemen kunnen dan tijdig gesignaleerd worden. Het risico op vervelende schade wordt dan vermindert. Wanneer je woning of bedrijfspand in een omgeving met veel bomen staat, is het verstandig om meerdere keren per jaar je dakgoot schoon te maken. Hier heb je namelijk meer last van natuurlijk afval in je dakgoot, vooral in de herfst.

Dakgoot lekkage

Een lekkage aan de dakgoot kan veel vochtschade veroorzaken. Het kan zijn dat de dakgoot lekkage werd veroorzaakt door een verstopping waardoor uw dakgoot bij hevige regenval overstroomt. Nadat de dakgoot is schoongemaakt kan ook blijken dat er schade aan uw dakgoot aan het licht is gekomen. Wanneer wij schade aan uw dakgoot constateren dan zullen we dit aan u melden. In overleg kunt u er voor kiezen om de schade eventueel door ons te laten repareren.

Dakgoot verstopt

Is uw dakgoot verstopt dan kunnen we deze schoonmaken en doorspoelen en eventuele verstoppingen verhelpen.

Verstopte dakgoot voorkomen

Heeft u veel last van vervuiling door bladval dan kunt u er ook voor kiezen een bladveer of blad scheider door ons te laten plaatsen, zodat vervuiling geen kans meer krijgt. Staat er veel bomen rond uw huis of woont u in een bosrijke omgeving dan is het aan te raden een bladvanger te plaatsen omdat hevige bladval kan leiden tot verstoppingen, lekkages en schade aan betimmering, kozijnen en aan de gevel van uw huis.

Periodiek (preventief) onderhoud is altijd goedkoper dan het herstellen van eventuele schade door lekkages of verstoppingen door achterstallig onderhoud.

Kom bij ons werken als Loodgieter